Älä erota pionia nimestään – Tee ruukusta sen nimikyltti

Ota pionin nimi talteen

On täysin sallittua nauttia pioneista vain pioneina, tai jopa antaa niille omia nimiä. Usein kuitenkin halutaan säilyttää tieto ostetusta lajikkeesta, jotta pionien ominaisuuksia voi myöhemmin tutkia ja vertailla.

Istutuksen yhteydessä kannattaa ehdottomasti tehdä kartta, lista tai vastaava keino kirjata istutettujen pionien nimet ja paikat. Jopa ‘tavallisten’ pionien valikoima vaihtelee vuodesta toiseen, ja tavallisimmankin oloinen pioni voi olla lajikkeensa takia hyvin merkityksellinen!

Jokaisessa Pionien Kodin myymässä taimessa on purkkiin liimattu nimitarra, josta käy ilmi pionin laji ja lähes aina myös tarkka lajike. Tarra on talven kestävä ja se on erittäin lujasti kiinni purkissa; sitä on mahdotonta ehjänä irrottaa.

Tee väliaikainen kyltti heti istuttaessa

Istuttaessa ovat kädet usein mullassa ja lopullisten kirjausten teko voi olla samalla hankalaa. Suosittelemme jättämään ruukun tai sen mukana tulleen lajikelapun muodossa tai toisessa mahdollisimman lähelle pionia ainakin siihen asti, että kirjaus on tehty.

Helpoin tapa on laittaa istutuspaikalta kaivettua maata purkin pohjalle painoksi, ja jättää ruukku aivan istutetun pionin läheisyyten.

Hieman silmää miellyttävän ratkaisun saat, kun istuttaessasi leikkaat nimilappu kiilamaisesti irti purkista. Upota lappu taimen lähelle. Myöhemmin voit ottaa sen ylös maasta ja tarkistaa pionin nimen. Toisaalta muoviruukun voi aivan hyvin uusiokäyttää esimerkiksi omien kesäkukkien kasvatuksessa, kuten mekin usein teemme puutarhallamme.

Jälleenmyyjiltämme ostetuissa pioneissa on lähes poikkeuksetta mukana istutusohjeet sisältävä kuvalappu, joka sisältää myös pionin nimen. Tämäkin on helppo upottaa maahan pionin lähelle, mutta muista tehdä myös pysyvä kirjaus erilliseen listaan!

Istuttamisen vaiheet lyhyesti Kun ostat Pionien Kodin pionin, saat syksyllä jaetusta ja istutetusta pionin juurakosta luonnollisesti...

Lue lisää

Pioninäyttely 2.7.2022 Neljäs pioninäyttely vuoden 2022 pionipäivien kohokohtana! Ajoitus kukinnan kanssa osui kohdalleen tänä vuonna varsin hyvin....

Lue lisää

Milloin pioni kukkii? Yhden pionilajin edustajien kukinta-ajoissa voi olla jopa viiden viikon vaihtelu riippuen pioniyksilöiden sijainnista...

Lue lisää
Palaa ylös