Tervetuloa vierailulle kauniiseen Taivassaloon!

Pionien Koti on maamme ainoa pioneihin erikoistunut taimitarha. Sijainti on Turusta n. 50 km länteen ja Uudestakaupungista etelään 30 km Taivassalon kunnassa Hakkenpääntien varrella, 2 km Kustavintieltä.

Osoite on Hussintie 15, Taivassalo.

Näyteistutuksia ja runsaasti kukkia

Olemme perustaneet erilaisia näyteistutuksia, joissa esittelemme pioneja tavallisimmista kiinanpioneista äärimmäisiin harvinaisuuksiin, muihin pionilajeihin, lajiristeytyksiin ja puuvartisiin pioneihin. Missään muualla Suomessa ei ole yhtä laajaa valikoimaa erilaisia pioneja. Istutuksia laajennetaan joka vuosi.

Kävijät saavat hyvän käsityksen kasvavista pioneista, voivat niiden perusteella muokata ostopäätöksensä ja tutustua myyntipöytiin. Henkilökunta mielellään auttaa tekemään valintoja esim. kukinta-ajan ja kukkien värityksen suhteen.

Suosittelemme käyntiä keskikesällä, jolloin pionit kukkivat. Useimmat luonnonlajit ovat kukassa kesäkuun alkupuolella ja näyttävin kiinanpionien kukinta on useimpina vuosina juhannuksen jälkeen. Kesä-heinäkuun vaihteessa vietämme pionipäiviä parhaaseen kukinta-aikaan. Tapahtuma huipentuu pioninäyttelyyn ja leikkokukkakilpailuun, jossa äänestetään Suomen kaunein pioni. Tulevat tapahtumat linkkeineen on listattuna etusivullamme.

Kahviloita ja ruokapaikkoja Taivassalossa

Meillä ei poikkeustapahtumien ulkopuolella ole kahvilaa. Idyllisiä kahvi- ja ruokapaikkoja on kuitenkin Taivassalossa useita. Muista tarkistaa aukioloajat yrityksen koti- tai Facebook-sivulta.

Pollin Piha ”Matka menneisyyteen” Kahvio ja kotimuseo 040 547 6906

Hakkenpää, After Sail 886 ”Maukkaita ruoka-annoksia, tiettävästi Saaristomeren suurin kelluva ravintola 050 5332378

Heikinkarin Ranthuone ”Herkullisia makuja idyllisissä saaristomaisemissa” ja Muumitalo 02 879 328

Ravintola Kuunari ”Viihtyisä laivaravintola meren äärellä” 040 1246305

Ravintola Rysä “Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruuasta, juomasta ja seurasta” 041 3146338

Ketarsalmen Kievari ”Ravintola 100 vuotta vanhojen graniittiseinien tunnelmassa”, lounasbuffet,  myös Tukikohta Motti korsuineen 02 879200.

Grillikahvila Meriportti “Herkullinen itse tehty arkilounas, leivonnaiset, grilliruokaa ja jäätelöä” 0406263836

“Herkkukauppa Karoliina kahvila, artesaanijäätelöä, anniskelu. Kustavintie 19, Taivassalo” 

Ryhmävierailut

Toivotamme ryhmät tervetulleiksi. Näytemaihin pääse tutustumaan ja kasvihuoneissakin on tilaa vierailla, vaikka paikalla olisi paljon muitakin ihmisiä.

Linja-autoryhmistä on sovittava ja ilmainen esittely Pionien Kotiin on varattava etukäteen. Ei pääsymaksua.

Video ryhmävierailusta kukinta-aikana:

Shopping Cart
Scroll to Top