Pionien Koti – Suomalaisia pionin taimia suomalaisella työllä

‘Pionien Koti’ -brändille ja pioni.fi -verkkokaupalle on myönnetty Avainlippu!

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Taivassalon Puutarhapalvelu Ky:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Pioneihin erikoistunut Taivassalon Puutarhapalvelu Ky on jo vuosituhannen alkuvuosilta asti valmistanut ja myynyt pionien taimia ‘Pionien Koti’ -aputoiminimellä. Nyt palvelullemme ja verkkokaupallemme myönnettiin tämän osoittava avainlippu, vaikka kotimaisesti olemme toimineetkin jo alusta alkaen.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

Pionien Koti – Kotimainen perheyritys

Olemme paikallinen pienyritys

Taimistomme ja näytemaamme sijaitsevat kesäisessä Taivassalossa. Puutarhallamme työskentelee vuodenajasta riippuen yrittäjien lisäksi kahdesta kuuteen ihmistä. Lisäksi pionin asiakkaalle asti saamiseen linkittyy useiden ihmisten työpanokset useista eri ammattikunnista.

Pionin astiataimen kasvatus ja hoitoprosessi meiltä teille

Pionimme ovat tunnettuja laadustaan. Kaikki myymämme astiataimet ovat vähintään yhden talven talvehtineet ruukuissaan, mikä edesauttaa joustavaa istutusta kevään ja kesäkauden aikana. Astiataimien valmistukseen käytämme suomalaista ruukutusturvetta, jokä säkitetään suomalaisella tehtaalla ja jonka suomalainen kuljetusyhtiö tuo meille. Pionien talvi- ja kevätsäilytykseen käytetyn kylmävaraston sähkön ja kasvihuoneen lämmitysöljyn tuottavat ja toimittavat meille suomalaiset yritykset henkilökuntineen.

Ennen ruukutusta pionit ovat peltokasvatuksessa joko Suomessa, Euroopassa tai harvinaisissa tapauksissa jopa ‘meren toisella puolella’. Meillä käsityönä tehdyn ruukutuksen ja talvehtimisen jälkeen kyseessä on suomalainen pionin taimi. Tästä huolimatta haluamme jokaisen ruukussa ilmoittaa myös juuri sen yksilön peltokasvatusmaan, joka voi vaihdella jopa saman lajikeryhmän sisällä.

Nykypäivän verkkokaupan pyörittäminen ei ole aivan yksinkertaista. Onneksi meillä Suomessa on huippu “nettinörttejä” auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Sivustoa kehitetään meillä Taivassalossa, apunamme toimii turkulaisia osaajia ja itse sivusto “asuu” porilaisilla palvelimilla.

Kiitokset kaikille toimintaamme vaikuttavillle tahoille. Ja tietysti jättikiitos ja kumarrus kaikille asiakkaillemme! Te, rakkaat asiakkaat, tuotatte työtä Suomeen!

– Tuula Uusi-Honko, Yrittäjä, Pionien Koti

Avainlippumerkki on tunnettu ja arvostettu

Avainlippu-merkki tunnetaan Suomessa erittäin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan käytännössä kaikki yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Suomalaisista suurin osa (75 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti ja noin puolet suomalaisista yhdistää Avainlippu-merkkiin vastuullisuuden.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista asiakkaille ja muille sidosryhmilleen. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Mentu kertoo.

Lisätietoja

Tuula Uusi-Honko, yrittäjä, Taivassalon Puutarhapalvelu Ky, Yhteystietosivulle

Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi


Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 5000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

Shopping Cart
Scroll to Top