Pioninäyttely 2022

Pioninäyttely 2.7.2022

Neljäs pioninäyttely vuoden 2022 pionipäivien kohokohtana! Ajoitus kukinnan kanssa osui kohdalleen tänä vuonna varsin hyvin. Näyttelytila oli tänä vuonna ilmastoitu, mikä mahdollisti pionien kukinnan jatkumisen maljakoissa hyvin pitkään. Äänestys näyttelyssä pidettiin auki pioniviikonlopun lauantain ja sunnuntain ajan, mutta monet pionit kukkivat kauniisti pitkälle seuraavaan viikkoon.

Abalone Pearl‘ keräsi eniten ääniä alkuperäisenä näyttelypäivänä launtaina sekä koko viikonlopun yhteispisteissä. Se oli selvästi lauantaina parhaimmillaan ja sunnuntain aikana ‘Coral Charm’ kiri varsin lähelle. Luonnossa pioneilla on hyvin eriäviä kukinnan ominaisuuksia, eivätkä ne näyttelyssäkään käyttäydy identtisesti.

Ulkoilmaan verrattuna viileähkö ja hieman hämärä huone aiheutti erilaisia muutoksia eri pionien kukinnassa. Useat kevyemmin kerrotut kukat yllättyivät näyttelyn viileydestä sekä hämäryydessä ja menivät välillä suppuun, mutta ‘Abalone Pearl‘ oli poikkeus tähän ja selvitti pienet haasteet kunnialla.

Ääniä annettiin yhteensä reilut 600 kappaletta. Suurkiitos kaikille näyttelyssä käyneille!

‘Abalone Pearl’ – Krekler 1978

Yhdessä Suomen Pioniseuran kanssa päätimme tästä vuodesta alkaen omaksua kansainvälisen standardin, jossa sama pionilajike voi voittaa vain yhtenä vuonna. Aiemmat voittajat Etched Salmon (2019, Bartzella (2020) ja ‘Old Faithful‘ (2021) olivat tästä syystä edustamassa itseään kunniapöydällä äänestyksen ulkopuolella.

Upotetun Youtube-videon katsominen vaatii YouTuben evästeen hyväksymisen. Hyväksymällä voit katsoa suoraan sivuillamme mm. tämän YouTubeen lataamamme sisällön.

YouTuben tietosuoja

Hyväksymällä valintasi tallennetaan ja sivu avataan uudelleen.

Videotunnelmia vuoden 2022 pioninäyttelystä.

Kuvia näyttelyyn osallistuneista pioneista

Istuttamisen vaiheet lyhyesti Kun ostat Pionien Kodin pionin, saat syksyllä jaetusta ja istutetusta pionin juurakosta luonnollisesti...

Lue lisää

Milloin pioni kukkii? Yhden pionilajin edustajien kukinta-ajoissa voi olla jopa viiden viikon vaihtelu riippuen pioniyksilöiden sijainnista...

Lue lisää

“Kymmenen kärjessä” kysymyksiä pioneista Milloin pionin voi siirtää? Elo-syyskuun vaihteessa, kun kasvukausi on miltei ohi, mutta...

Lue lisää
Palaa ylös