Tillipioni – Sitkeä tapaus

Tillipioni – kestävin kaikista!

Juhannuspionin yhteydessä on Pionivaari usein kirjoitellut joidenkin pionien kyvystä muodostaa silmuja juuripistokkaisiin ja vaeltaa tarvittaessa. Tässä olemme tutustuneet tillipioniin.

Loppukesällä 2016 tuli vastaan suun pitkään auki pitävä näky;

Lounais-Suomalaisen silokallion päällä kasvoi ruohon ja jäkälän seassa tillipioni ’Plena’, (tosin tillipionin kukkamuoto selvisi vasta seuraavana kesänä).

Paikka on vanhojen talojen pihapiiri, jossa kymmeniä vuosia sitten lienee ollut varsin mahtava perennapuutarha. Koiranputki, juolavehnä ja nokkoset ovat sittemmin vallanneet perennojen kasvupaikat. Ainoana perennasukuna lienee jäljellä pionit. Asiaa tutkitaan vielä tarkemmin tänä kesänä.

Alueella on useita kiinanpioneja, jotka ovat olleet penkeissä yksittäiskasveja. Ne ovat isojen rikkakasvien peitossa, mutta aina jokaisesta tulee jokin kukka ylös. Pieni tillipioni ei kuitenkaan kestä rikkakasvien kattavaa kilpailua, joten se on väistänyt muutaman metrin sivuun kalliolle. Kalliolla on vain muutama sentti maata, mutta juurisolmuke onkin ihan muualla kuin kukkivan kasvin alla.

Pionit ovat kestävimmät perennamme!

Shopping Cart
Scroll to Top