Kevättä ilmassa

Millään ei malttaisi odottaa oikean kevään tulemista. Talvi oli pimeä kuten aina, mutta myös tavallista kylmempi. Heti tammikuun alussa paukkupakkaset kahlitsivat koko Suomen. Meillä Pionien Kodissa ei pakkasista ollut mitään erityistä ongelmaa, sillä kasvihuoneet ovat talven kylminä.  Kovilla pakkasilla annoimme kylmäkoneen levätä, ja kylmensimme pionivaraston pitämällä ovea auki. Kylmetys hoidettiin siis aivan luomuna.

Kevään huomaa jo!

Pihalla on enemmän sulia kuin jäisiä kohtia. Jäälle ei enää kannata mennä pilkkimään, ellei varaudu uintireissuun. Kauden ruukutus- ja myös myyntimullat saapuivat. Ruukkuja ja amppeleita täytetään valmiiksi ennakkoon. Kevään ensimmäiset pistokkaat tulivat! Mikään ei voita ensimmäisiä pienen pieniä pelargonin nuppuja söpöydessään ja tuoksussaan. Kasvihuoneen kattaus tulee olemaan suunnilleen sama kuin edellisinäkin vuosina: hulppea määrä erilaisia kesäkukkia, taimia, yrttejä ja amppeleita.

Syksyllä ruukutetut pionit jatkavat kylmävarastossa uinumistaan. Tänä vuonna emme osallistu aikaisille (maalis- huhtikuun) messuille, joten pioneja ei ole mitään syytä ottaa varaston pimeästä ja kylmästä ulos valoon ja lämpöön heräämään liian varhain.

Tavoitteenamme on saada taimiston ulkoalueet ja pionipöydät priimakuntoon äitienpäiväksi. Toki tätä ennenkin on orvokeita ja pioneja myynnissä, muiden kesäkukkien kanssa yleensä odotellaan vielä hetki öiden lämpenemistä.

Tammikuussa pöydät notkuivat lumen alla.

Verkkokauppamme palvelee 24/7

Ennakkotilausten suma puretaan toukokuussa, minkä jälkeen kesätilausten toimitusaika on nopeampi.

Tapahtumia!

Eihän me pelkästään Taivassalossa koko kevättä jökötetä. Ensimmäisenä osallistumme 16.5. Helsingin Hyötykasviyhdistyksen järjestämälle Taimitorille. Tätä seuraa Kukkamessut Uudessakaupungissa, Marketanpuiston tapahtuma Espoossa, Pioni & Pelargoni –ilta Helsingin Annalassa, Kotkan pionipäivä, Avoimet Puutarhat meillä kotona ja juhannuksen jälkeen alkaa oma Pioniviikkomme huipentuen lauantaina alkavaan pioninäyttelyyn. Taivassalon oman perinteisen tapahtuman Silakrysäyksen 50 v juhlamarkkinat järjestetään 5.7. Tapahtumista kerrataan lisää myöhemmin.

16.5. Taimitori Helsingin Annala

18.-19.5. Minifarmi & Kukkamessut Uusikaupunki

25.5. Marketanpuiston tapahtuma Espoossa

11.6. Pioni & Pelargoni –ilta Helsingin Annalassa

15.6. Kotkan pionitapahtuma

16.6. Avoimet Puutarhat –päivä

26.6.-30.6. Pionien Kodin oma tapahtuma

29.6. Pioninäyttelyn avajaiset

6.7. Silakrysäys 50 v markkinat Taivassalossa

Shopping Cart
Scroll to Top