Kevät 2023 alkoi pääsiäisenä – Pionien Kodin uusi blogi

Kevät tuli!

Vihdoinkin täällä on kevät. Maaseudulla kevään tulemisen paitsi näkee, myös kuulee, sillä laulujoutsenet mekkaloivat yli lentäessään. Joutsenten ja hanhien kailotus häiritsee herkkäunisten nukkumista. Laittaessamme kaaritunnelin päälle uutta muovia yllämme kaarteli merikotka työmme laatua tarkkailemassa.

Tämän talven erikoisuus oli sen kesto. Muutamaankin otteeseen satoi uudelleen jo täysin paljaaseen maahan lunta. Nyt pääsiäisenä täällä lounaassa pellot paljastuvat valkoisen katteen alta. Tiet ja pientareet ovat jo kuivat, mutta lumen sulamisen takia kertyy ojiin jään alle vettä. Suurempaa tulvaa ei kuitenkaan tänä keväänä taida tänne tulla.

Kasvihuone heräilee jo!

Kasvihuoneella kevät etenee pitkin harppauksin. Aurinkoisena päivänä on huolehdittava tuuletuksesta, lämpötila kun muuten kohoaisi yli 30 asteeseen. Öisin lämpötilaan sidottu lämmitys käynnistyy automaattisesti. Pelargoneissa ja miljoonakelloissa on jo joitain kukkia. Aikaisimmat tomaatintaimet on jo kylvetty. Valmistamme teille laajan kukkavalikoiman kesäksi.

Pionit pääsevät pian ulos, noin kuukauden päästä maailmalle.

Pääsiäisen jälkeen aloitamme pionien kylmävaraston läpikäymisen. Pionit on syksyllä ruukutuksen yhteydessä pakattu rullakoihin.  Ne lajikkeet, joissa kasvua ei vielä näy yhtään otetaan ulos lämpimään aloittamaan kasvu. Ne lajikkeet, joissa kasvu on vähäistä voivat vielä hetken odottaa kylmässä. Tavoitteena on, että kun 4 viikon kuluttua pakkaamme pionit uudelleen rullakoihin tukkuasiakkaille lähetettäväksi, olisi kaikissa lajikkeissa kärjet ylhäällä eikä kasvu olisi liian pitkällä. 

Pink Hawaiian Coral on aina kylmävaraston “häirikkö”. Joka syksy pyydämme nätisti, ettei havaijilainen lähtisi liian aikaisin kasvuun ja silti aina sen pitää keulia. Sen kasvua on tarkkailtava ja huolehdittava ettei se ryöpsähdä liian aikisin liian korkeaksi. Samassa rullakossa on Pink Hawaian Coral ja Sunny Girl. Jälleen kerran täytyy ensi syksynä muistaa pakata Hawajilainen ylähyllylle, jotta se ei keljuillakseenkaan pääse kasvamaan hyllyyn kiinni.

Heti tukkukuorman lähettämisen jälkeen alkaa messu- ja markkinakiertueemme. Kevääseen mahtuu sekä messuhalli- että ulkotapahtumia. Ensimmäisenä olemme Tampereella 6.–7.5. Tapahtumiin otamme mukaan kattavan valikoiman pioneja. Jos kuitenkin haluat jotain erityistä, kannattaa esittää toiveita.

Toukokuussa toimitamme kaikki ennakkoon varatut pionit Matkahuollon välityksellä. Toimitukset alkavat viikolla 18, jolloin yleensä aina on kevät jo edennyt istutuskeleihin asti suurimmassa osassa Suomea. Pääsääntöisesti lähetämme eteläisimmän Suomen toimitukset ensin juurikin kevään etenemisestä johtuen. Jännä katsoa miten tänä vuonna käy; ainakin näin pääsiäisloman aikaan uutisoidaan, että pohjoisessa on vielä ennätysmäärä lunta.

Pionien Kodin myyntitapahtumia!

Ennakkoon haluamme jo mainita kesän tapahtumista. Taivassalon oma Silakrysäys järjestetään 17.6. Mitä mainioin päivä tulla tutustumaan markkinoihin ja taivassalolaiseen meininkiin ja samalla vierailla Pionien Kodissa. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna vietämme taas perinteistä Pioniviikonloppua. Kohokohta on lauantaina 1.7. järjestettävä pionien leikkokukkanäyttely.

  • Tampere, Piha & Luonto -messut 6.-7.5.
  • Uusikaupunki, Minifarmi -messutapahtuma 20.- 21.5.2023
  • Helsinki, Pioni & Pelargoni -ilta, Hyötykasviyhdistys (Annalan huvila) 13.6.2023
  • Taivassalon oma tapahtuma Silakrysäys 17.6. Hyvä syy tulla vierailulle Taivassaloon!
  • Pioniviikonloppu ja Pioninäyttely, Pionien Koti, 1.- 2.7.2023

Uudet tapahtumat listataan etusivullamme, kun niitä varmistuu.

Uusia asioita sivuillamme:

Tutustu uuteen tietopankkiimme

Tietopankki yhdistää sivustomme syövereissä asustelleet kirjalliset materiaalit yhden helpommin selattavan osion alle. Sieltä löytyy mm. pionien hoito-ohjeita, koosteet pioninäyttelyistä sekä kirjoituksia ja kertomuksia kaikesta pioneihin liittyvästä.

Uudistunut pionivalikoima

Pionivalikoimaamme on lisätty mahdollisuuksia suodattaa pioneja mm. värin, tuoksun, saatavuuden, jalostusvuoden ja kukkamuodon mukaisesti. Myös pionilajikkeen sivulla listataan nämä pionien perusominaisuudet. Tiedoissa voi olla vielä puutteita.

Pyrimme lisäämään esille pionisivuja myös myyntivalikoiman ulkopuolisista lajikkeista, jotta lajikekuvat ja tiedot olisivat aina esillä.

Ajankohtaisia asioita jatkossa myös blogissamme

Uusi blogi on alkuun tyhjä. Mikäli luet tätä olet jo uuden blogimme löytänytkin; kiitos!

Uutiskirjeiden ja somesisällön ohessa tulee ajankohtaisia kirjoituksia silloin tällöin ilmestymään sivujemme blogiosioon. Näin uutisemme jäävät talteen ja ovat helpommin löydettävissä ja jaettavissa.

Shopping Cart
Scroll to Top