Kesä yllätti puutarhurit

Lämpimät kesäkelit käväisivät meillä muutama päivä ennen äitienpäivää, vaikka 6. ja 7. päivän välisenä yönä oli meidän suojaisassa pihassa miinus 5 astetta. Onneksi emme olleet ehtineet muita kuin orvokkeja ja pioneja laittamaan myyntipöydille. Kumpaankaan näistä ei tullut pakkasvaurioita, pionit olivat yöksi peitetty hallaharsolla. Lämmintä seurasi kylmempi kausi ja nyt taas on lämpöä, jopa sana helle on sääennustuksissa mainittu.

Pienessä perheyrityksessämme tehdään juuri nyt kaikkea mahdollista. Orvokilla kausi aloitettiin, mutta nyt tekevät pionien lisäksi kesäkukat, tomaatintaimet ja amppelit kauppansa. Aurinkoisena päivänä kasvihuone lämpenee hellelukemiin ja kastelemista riittää. Kukkien kauneus suorastaan kasvaa silmissä. Yrttien kastelemisesta saa kaupanpäällisenä hyvän tuoksun; oletteko huomanneet että tomaatintaimet tuoksuvat erityisen hyviltä?

Toukokuun ensimmäisellä viikolla pakkasimme pionit rullakoihin ja lähetimme ne Jylhän välityksellä jälleenmyyjille. Yöpakkaset tekivät vielä kiusaa ja rullakot varastoitiin yöllä kausihuoneessa ja kuorma-autossamme.

Ennakkoon tilattujen pionien suma on saatu purettua! Nopea “pöydän siivoaminen” on tärkeää, sillä nyt voimme tarkistaa inventaariot ja varmistaa, ettei vahingossa tule yhtäkään pionia myytyä kahta kertaa. Noloa, jos pioni on ennakkoon netissä varattu ja sen viimeinen kappale myydäänkin suoraan puutarhalta.

Kylmistä säistä johtuen aloitimme kevättilausten toimitukset viikkoa normaalia myöhempää. Pohjoisessa ja idässä oli vielä lunta, mutta meillä oli paineita saada taimet lähtemään maailmalle ennen kuin ne täällä venyvät runsaasti pituutta. Pionit ovat säilytyksessä kausihuoneissa, joissa pakostakin aurinkoisena päivänä tulee kuuma, vaikka yöllä olisi pakkasta.

‘Kansas’ kiinanpionin taimia varastossaan.

Ruuhkan purkamisen jälkeen on verkkokaupan tilausten toimitukset nopeat; lähetämme tilauksia viikkojen alkupuolella, pääsääntöisesti maanantaista keskiviikkoon. Viikonloput keskitymme enemmän asiakaspalveluun täällä Taivassalossa ja kevään messuilla.

Kevätmessukausi alkoi tänä vuonna Tampereelta. Tampereen jälkeen olivat Uudenkaupungin ja Turun Ruissalon myyntitapahtumat. Seuraavana vuorossa ovat Espoon Marketanpuiston tapahtuma 27.5. ja Helsingin Hyötykasviyhdistyksen tapahtuma 13.6. Marketanpuiston ja Helsingin Annalan tapahtumiin voit esittää toiveita pionivalikoimasta sähköpostitse tai tekemällä tilausken tapahtumasta noudettavaksi.

Ta-daa, joka vuosi toimintamme kehittyy edes jollain osa-alueella. Tämän vuoden uutuus ovat todella näyttävät pionien myyntikyltit pionipöydilla. QR-koodia klikkaamalla saa näkyviin lisää kuvia haluamastaan pionista.

Kuolanpioni ja kartanopioni ovat jo avanneet kukintakauden, pian se jo jatkuukin.

Shopping Cart
Scroll to Top