Red Charm

25,00  (sis alv 24%)

Edeltävänä syksynä ruukutettu pionin taimi.

Varastossa

Pionin taimia sisältävät tilaukset toimitetaan toukokuun 2023 alkupuolella.

Kuvaus

Iso, kaunismuotoinen, tummanpunainen kukka. Erittäin suosittu näyttävyytensä takia. Kesän ensimmäisiä kookaskukkaisia pioneja. Jalostaja:Glasscock 1944

Red Charm on auringonpaisteessa tummanpunainen ja hieman pilvisenä hetkenä sen kukan terälehtien poimut ovat suorastaan yönpunaiset. Red Charm olisi upea koristus joulupöydässä, sillä sen valtavat vahvan punaiset kukat tuovat mieleen joulun. Kukka on erittäin kerrottu. Monissa maissa tätä kukkamuotoa kuvaillaan pommin muotoiseksi. Kukka on kaunis ja niin puoleensa vetävä, että sen kerrosten syvyyksiin tekee mieli sukeltaa.

Red Charm on hybridipioni, joka ei juurikaan tuoksu, mutta on ulkomuodoltaan sitäkin näyttävämpi. Se kukkii aina selvästi ennen kiinanpioneja ja useasti avaakin suurikukkaisten pionien kukintakauden.

Red Charmin varret ovat vahvat. Ison pensaan keskellä ne pysyvät pystyssä, mutta reunimmaiset varret voivat ison ja painavan kukan takia taittua alhaalta -joten tämäkin pioni hyötyy tukemisesta, vaikka ei sitä välttämättä vaadikaan.

Red Charmia viljellään maailmalla leikkona ja sitä tuodaan paljon myös Suomeen. Pionivaarin lapsenlapsen ylioppilaskimppuun valittiin kukkakaupassa Red Charm. Red Charm kestää maljakossa hyvin, kunhan leikko on otettu tarpeeksi aikaisessa vaiheessa.

Red Charm on kestosuosikki, eikä syyttä.

Lisätiedot

Kategoria

Hybridi (ruohovartinen)

Kukan väri

Punainen

Kukan muoto

Pommi

Kukinta-aika

Kesäkuun puoliväli Etelä-Suomessa

Korkeus

60 – 90 cm

Tuoksu

Ei tuoksu

Jalostaja

Glasscock

Jalostusvuosi

1944