Pionien Koti vierailijoille

Tervetuloa vierailulle kauniiseen Taivassaloon!

Pionien Koti on maamme ainoa pioneihin erikoistunut taimitarha. Sijainti on Turusta n. 50 km länteen ja Uudestakaupungista etelään 30 km Taivassalon kunnassa Hakkenpääntien varrella, 2 km Kustavintieltä.

Katuosoite on Hussintie 15, Taivassalo

Näyteistutuksia

Olemme perustaneet erilaisia näyteistutuksia, joissa esittelemme pioneja tavallisimmista kiinanpioneista äärimmäisiin harvinaisuuksiin, muihin pionilajeihin, lajiristeytyksiin ja puuvartisiin pioneihin. Missään muualla Suomessa ei ole yhtä laajaa valikoimaa erilaisia pioneja. Istutuksia laajennetaan joka vuosi.

Nyt voit ihastella puutarhamme pioneja myös kotoa käsin!

pioni.fi/live

Kävijät saavat hyvän käsityksen kasvavista pioneista, voivat niiden perusteella muokata ostopäätöksensä ja tutustua myyntipöytiin. Henkilökunta mielellään auttaa tekemään valintoja esim. kukinta-ajan ja kukkien värityksen suhteen.

Myynnissä on pionien lisäksi myös kesäkukkia ja amppeleita.

Pioniviikot 30.5.-12.7.2020

Suosittelemme käyntiä pioniviikkojen aikana 30.5-12.7.2020, jolloin pionit kukkivat. Useimmat luonnonlajit ovat kukassa kesäkuun alkupuolella ja näyttävin kiinanpionien kukinta on useimpina vuosina juhannuksen jälkeen. 27.-28.6. juhlistamme pionien kukintaa järjestämällä Pioniviikonlopun kahvitarjoiluineen. Viikonlopusta on kehkeytynyt varsin suosittu.

Kahvitarjoilua ryhmille järjestävät Pollin Piha  040 419 3111 www.pollinpiha.fi Turusta tultaessa ennen kirkonkylää. Heikinkarin Ranthuone 040 553 5759 www.ranthuone.fi löytyy Pionien Kodista Kustaviin päin jatkettaessa.

Ryhmät

Linja-autoryhmistä on sovittava ja ilmainen esittely Pionien Kotiin on varattava etukäteen. Ei pääsymaksua.

Ryhmämatkailijoille on myös tarjolla päivän retki Taivassaloon. Ohjelmassa on kolme mielenkiintoista ja upeaa historiallista kohdetta Tästä lisää tietoa klikkaamalla. Tai puh. 0400 695 525.