Pionien Koti vierailijoille

Tervetuloa vierailulle kauniiseen Taivassaloon!

Pionien Koti on maamme ainoa pioneihin erikoistunut taimitarha. Sijainti on Turusta n. 50 km länteen ja Uudestakaupungista etelään 30 km Taivassalon kunnassa Hakkenpääntien varrella, 2 km Kustavintieltä.

Katuosoite on Hussintie 15, Taivassalo

Näyteistutuksia

Olemme perustaneet erilaisia näyteistutuksia, joissa esittelemme pioneja tavallisimmista kiinanpioneista äärimmäisiin harvinaisuuksiin, muihin pionilajeihin, lajiristeytyksiin ja puuvartisiin pioneihin. Missään muualla Suomessa ei ole yhtä laajaa valikoimaa erilaisia pioneja. Istutuksia laajennetaan joka vuosi.

Nyt voit ihastella puutarhamme pioneja myös kotoa käsin!

pioni.fi/live

Kävijät saavat hyvän käsityksen kasvavista pioneista, voivat niiden perusteella muokata ostopäätöksensä ja tutustua myyntipöytiin. Henkilökunta mielellään auttaa tekemään valintoja esim. kukinta-ajan ja kukkien värityksen suhteen.

Myynnissä on pionien lisäksi myös kesäkukkia ja amppeleita.

Suosittelemme käyntiä keskikesällä, jolloin pionit kukkivat. Useimmat luonnonlajit ovat kukassa kesäkuun alkupuolella ja näyttävin kiinanpionien kukinta on useimpina vuosina juhannuksen jälkeen. 30.6. -4.7.juhlistamme pionien kukintaa järjestämällä erilaisia pioneihin liittyviä tapahtumia. Huipentumana tulee olemaan 3.7. launataina järjestettävä pionien leikkokukkakilpailu. Tapahtumista ilmoitamme lisää myöhemmin, esim. kahvitusta emme viime vuonna koronan takia järjestäneet.

Ryhmät

Toivotamme ryhmät tervetulleiksi. Näytemaihin pääse tutustumaan ja kasvihuoneissakin on tilaa vierailla, vaikka paikalla olisi paljon muitakin ihmisiä.

Linja-autoryhmistä on sovittava ja ilmainen esittely Pionien Kotiin on varattava etukäteen. Ei pääsymaksua.