P. rockii

P. rockii

,

42,00 75,00  (sis alv 24%)

42,00  (sis alv 24%)

Saatavuus: Tilattavissa

42,00  (sis alv 24%)

Saatavuus: Tilattavissa

42,00  (sis alv 24%)

Saatavuus: Tilattavissa

42,00  (sis alv 24%)

Saatavuus: Tilattavissa

42,00  (sis alv 24%)

Saatavuus: Tilattavissa

75,00  (sis alv 24%)

Saatavuus: Tilattavissa

🌷 Kevään 2024 ennakkomyynti käynnissä. Käsin ruukutetut pionintaimet talvehtivat nyt kylmävarastossamme. Toimitukset toukokuussa 2024 🚚📦

Puuvartisista pioneista yleisin, kestävin ja Suomeen suositelluin. Rockiista on saatavilla erivärisiä ja erityyppisiä jalostettuja lajikkeita. Tällä sivulla kuvia ja tietoa P. rockiista yleisesti. Myynissä olevat lajikkeet löydät omilta sivuiltaan. Yltä ja Puuvartiset-sivulta löydät valikoimassamme nyt saatavilla olevat lajikkeet. Alla olevalla videolla esitellään muutama erilainen Rockii puutarhassamme.

Rockiit voivat kasvaa Suomen olosuhteissa parhaimmillaan noin kahden metrin korkuisiksi. Korkeaksi kasvu vaatii vuosia ja otollisen paikan. Puuvartiset ovat meillä viihtyneet hyvin aivan paahteessa sekä puolivarjoisassa paikassa. Varsin tärkeäksi tekjäksi etenkin rannikkoilmaston huonoina talvina osoittautuu paikan äärimmäinen vedenläpäisevyys. Kylmää rockiit kyllä kestävät, mutta vettä juurissa tulee välttää kuten muidenkin pionien kanssa.
 
Kukinta ajoittuu kesäkuun alkupuolelle eteläisessä Suomessa. Kukat ovat todella suuria ja teelautasmaisia. Yksi parhaista ominaisuuksista on kuitenkin mielestämme rockiin pionien tuoksu. Usein tuoksun pohjalta suositellaan kiinanpioneja, joiden kukinnalla ei rockiiden kanssa ole oikeastaan yhtään päällekkäisyyksiä. Tämän takia tuoksuvien pionien hehkutus usein ajaa ohi rockiin pioneista, vaikka kukkiessaan tuoksu täyttää helposti koko puutarhan. Kukat ovat myös usein aivan täynnä mehiläisiä ja muita pörrääjiä.
 
Rockiista on saatavilla erivärisiä ja erityyppisiä jalostettuja lajikkeita. Suurimman osan kukat ovat yksinkertaiset ja vaaleasävyiset, mutta myös tummia sävyjä ja kerrottuja kukkiakin löytyy. Tällä hetkellä valikoimassamme on kaksi valkoista, kaksi punaista ja yksi vaaleanpunainen P. rockii lajike sekä yksi keltainen rockiin hybridi.

 

Shopping Cart
Scroll to Top