Kuolanpioni

Kuolanpioni

,

27,50  (sis alv 24%)

Varasto loppu

Yksinkertainen, vaaleanpunainen “Lapinpioni”. Kukka nuokkuu alaspäin.

Ensimmäisenä pionina keväällä kukkaan pääsee monessa pihassa kuolanpioni, joka on pionien luonnonlajeista yleisin Suomessa. Kuolanpioni kasvaa luonnonvaraisena Kuolan niemimaalla, josta siitä on kerätty näytteitä ja tuotu siemeniä Suomeen jo 1800-luvulla. Kuolanpioni menestyy hyvin koko Suomessa ja erityisesti Lapin pihoissa sen kauneutta on arvostettu jo vuosikymmenien ajan.

Kuolanpioni on nimensä mukaisesti kuin kotonaan pohjoisessa ilmastossa. Talvi 2021-2022, joka oli etenkin meillä rannikolla hankala, ei kuolanpionin kukintaa lannistanut laisinkaan.

Ajan saatossa on kuolanpionista kehittynyt eri kantoja. Sen lehdykät voivat olla leveämpiä tai kapeampia, kukinta-ajassa pientä vaihtelua ja kukan värissä voi myös olla vivahde-eroja.

Taivassalossa on samassa penkissä istutettuna kaksi kuolanpionia ja niiden vieressä kasvaa siemenestä levinnyt yksilö. Siementaimi aloittaa aina kukinnan hieman aiemmin kuin viereiset taimina istutetut kuolanpionit.

Kuolanpionit kukkivat aiemmin (meillä lounaassa usein jo toukokuun lopulla) ja usein ehtivät jo pudottaa terälehtensä kun kiinanpionit aloittavat kukinnan. Kuitenkin pensas säilyy kauniin vihreänä ja pysyy hyvin pystyssä kuumanakin kesänä. Vanhan pensaan keskellä pysyvät varret pystyssä, vaikka muutama reunimmainen varsi niiaisikin maata kohti. Pensaan voi tukea, jos pieni niiaaminen häiritsee katsojan silmää, pionille itselleen ei tukemisesta ole hyötyä eikä haittaa.

 

Kukan väri

Vaaleanpunaisen sävyt

Kukinta-aika

Hyvin aikainen

Korkeus

75 – 100 cm

Tuoksu

Tuoksuton

Shopping Cart
Scroll to Top