Kaukasianpioni

Kaukasianpioni

,

73,00  (sis alv 24%)

Saatavuus: Varasto loppu

Kaukasianpioni – P. mlokosewitschii (P. daurica ssp. mlokosewitchii)

Ainoa keltainen luonnonlajipioni. Ainutlaatuinen kasvi, joka yllättää herkkyydellään. Niitä harvoja pioneja, jotka viihtyvät huonosti täydessä paahteessa ja selvästi paremmin puolivarjossa tai jopa varsin varjoisassa paikassa. Tätä paikkavaatimusta ilmentävät pioniksi poikkeuksellisen suuret lehdet. Paikan on myös tärkeää olla hyvin vettäläpäisevä. Kaukasianpioni on yksi herkimpiä pioneja syksyn ja talven liikamärkyydelle. Kukinta ajoittuu kesäkuun alkupuolelle eteläisessä Suomessa, mutta pensas on varsin kaunis viherkasvina myös kukinnan jälkeen.

Kaukasianpionia voidaan kasvattaa joko jakamalla juurakkoa tai suoraan siemenistä. Siemenestä kasvattaessa ei kukan keltainen väri ole välttämättä yhtä vahva kuin jaetuissa paloissa, ja siementaimien kukkiin saattaa eksyä muitakin sävyjä mukaan.

Joskus olemme myyneet myös siementaimia, mutta tällä hetkellä myymämme kaukasianpionit ovat jakopaloista tehtyjä taimia.

Olemme kokeilleet kaukasianpionien viihtyvyyttä metsän siimeksessä ja videolta alta voi tällaisen asetelman tunnelmaa katsoa.

 

 

Korkeus: alle 50 cm

Kukinta-aika: Kesäkuun alkupuoli

Kukan väri

Keltainen

Kukinta-aika

Hyvin aikainen

Korkeus

50 cm

Tuoksu

Tuoksuton

Shopping Cart
Scroll to Top