Zhemchuzhna Rossyp

Zhemchuzhna Rossyp

,

38,00  (sis alv 24%)

Saatavuus: Tilattavissa

Kaikki pionimme ovat astiataimia, jotka on ruukutettu käsityönä nopeasti maasta nostamisen jälkeen syksyllä. Nopeat toimitukset; lähetämme tilaukset taimistoltamme Taivassalosta tiistaisin ja keskiviikkoisin. 🚚📦

Zhemchuzhna Rossyp – “Helmikirjo”

Pihassamme vuosia ihastuttanut Ukrainasta lähtöisin oleva lajike. Nimi on vapaasti käännettynä ‘Helmikirjo’. Neuvostoliiton alueen laajan pionikulttuurin kauneimpia edustajia. Kukka on yksinkertainen, väriltään helmenhohtoinen vaalea lila.

Pensas on hyvin runsaskukintoinen. Sivukukinnot myöskin pidentävät kukinta-aikaa. Alkuun lime on varsin puhdas ja säännöllinen vain ensimmäisten pääkukintojen ollessa auki. Aurinko vaalentaa kukkia merkittävästi ennen lakastumista, joten pääkukkien lakastuessa ja sivukukintojen auetessa saadaan todellinen kukkien värikirjo esiin. Puutarhassamme “ZZ Rossyp” on kasvamassa kahdessa hyvin erilaisessa paikassa; varsin paahteisessa sekä melko varjoisassa. Näiden välillä nähdään usean päivän ero kukinnassa ja usein pensaat ovatkin varsin eri-ilmeiset samanaikaisesti.

Keskimääräisissä olosuhteissa kukinta-aika on muiden kiinanpionien yhteydessä keskimääräinen. Kukat ovat kevyet, joten kevyt tukeminen usein riittää. Tuoksu ei ole voimakas, mutta mitään pahaa sanottavaa tästä on oikeastaan mahdotonta keksiä.

Videolla Zhemchuzhna Rossyp kahdessa eri paikassa puutarhasssamme. Ensimmäisessä kukinta on vielä alkuvaiheessa, toisessa hieman pidemmällä.

 

Kukan väri

Vaaleanpunaisen sävyt

Kukinta-aika

Keskimääräinen

Korkeus

75 – 100 cm

Tuoksu

Heikosti tuoksuva

Shopping Cart
Scroll to Top