ALKAVAAN PIONIKAUTEEN

Kevättä on jo ilmassa, ainakin haaveissa.

Kierrämme taas useissa tapahtumissa. Ennakkoon tilatut pionit voit noutaa ao tapahtumista ilman toimitusmaksua.

27.-29.3. Turku

2.-5.4.Helsinki

17.-19.4. Tampere

24.-26.4. Lahti

16.5. Espoo Marketanpuisto ja 16.5.Ruukki

16.-17.5. Uusikaupunkki

9.5. Helsinki

9.6. Helsinki Hyötykasviyhdistys

 

Tätä kirjoittaessa tammikuun 23. päivänä herättiin poikkeukselliseen pikkupakkaseen, maakin on hieman valkoinen. Paljoa ei tänä ”talvena” olla kylmästä saatu nauttia. Pionit kuitenkin voivat hyvin. Juurakot ruukutettiin syksyllä ja ne ovat levänneet talven yli kylmävaraston noin -1 asteessa. Normaalitalvina voimme usein öisin pitää kylmähuoneen ovea auki ja saada lämpötila laskemaan luonnonvoimalla. Kuluneena talvena on jouduttu käyttämään kylmäkonetta lähes jatkuvasti.

Vuoden suuri ja iloinen tapahtuma oli yhdessä Suomen Pioniseuran kanssa järjestetty pionien leikkokukkanäyttely. Näytemaista keräsimme mahdollisimman paljon erilaisia kukkivia pioneja, pioniseuralaiset toivat leikkokukkia ja meille vierailulle tulleet ihmiset toivat leikkoja mukanaan. Näyttelyssä oli yhteensä 80 erilaista kukkaa. Seuraava leikkokukkanäyttely järjestetään 27.-28.6.

Tervetuloa mukaan osallistumaan!

Osallistumme taas useille puutarhamessuille.
Ainakin Turku, Helsinki, Tampere, Uusikaupunki ja Pohjois-Suomen Ruukki ovat ohjelmassamme. Espoon Marketanpuisto, Annalan Pionitapahtuma ja Versoo pääkaupunkiseudulla.

Ainahan voi poiketa Taivassalossa! Näytemaihin on taas tehty lisäyksiä. Upein kukinta on yleensä juhannuksen jommallakummalla puolella. Pioniviikonloppua vietämme 27.-28.6. Viikonloppuna on luvassa ainakin leikkokukkanäyttely ja pop-up kahvila.

Kevättä odotellessa,
Tuula Uusi-Honko